17 December 2006

Binnenkort weer klimmen

Glossglockner tijdens C2-cursus in 2005 Ik begin weer last te krijgen van “hoogtekoorts”, een omgekeerde zwaartekracht. De lonkende stilte van de bergen trekken. Trekken omhoog. Robert Macfarlane, zelf klimmer en docent literatuur aan Universiteit van Cambridge, heeft deze aantrekkingskracht naar boven prachtig beschreven in zijn cultuurhistorische studie Mountains of the Mind. A History of a Fascination (2003). Macfarlane verweeft zijn eigen klimervaringen met intelligente bespiegelingen over de cultuurhistorische fascinatie én afkeer van de bergen.

GlossglocknerAfgelopen week viel Hoogtelijn in de bus. Het tijdschrift van de NKBV. Deze keer helemaal gewijd aan de activiteiten in het nieuwe seizoen. Wat zal ik doen na mijn C2-cursus (zie foto’s)? Een hoogalpiene toer naar de Gross Venediger, de Oetztaler Alpen, de Berner Alpen of de schitterende Ecrins, waar ik al eens eerder had gewandeld maar niet echt hoog ben gegaan?En omdat ik nogal wat vakantiedagen over heb van een jaar hard werken hoef misschien niet eens tot de zomer te wachten. Watervalklimmen in de Stubaier Alpen lijkt me super! Volgende week begint mijn kerstvakantie. Tijd genoeg om het gebied uit te zoeken.

2 Comments

  1. Voel ‘m al… ben ik straks weer alpenweduwe.

    Comment by yvonnep — 17 December 2006 @ 01:18

  2. Ik kijk wel gewoon mee op je log. De trap op naar boven is al eng genoeg. Maar ik kan het me die aantrekkingskracht wel voorstellen. Veel foto’s graag !

    Comment by Cornette — 18 December 2006 @ 10:12

Sorry, op dit moment geen comentaar mogelijk.

   Mingus leeft! »